Ochelari de soare cu prescriptie

Ochelari de soare cu prescriptie

Ai ajuns in urmatorul scenariu: e vara, soarele se ia constant de ochii tai (care vad mai prost decat acum doi ani) si te-ai decis sa-ti schimbi ochelarii cu dioptrii. Vrei, evident, si protectie solara, asa ca gandul iti aluneca spre ochelari de vedere cu lentile colorate sau heliomate. 

Asta inseamna insa ca o sa ai nevoie si de unii de rezerva, doar de vedere; nu poți umbla peste tot cu ochelarii de soare, fie ei cu dioptrii, iar cei cu lentile heliomate pot deveni enervanti: se inchid cate putin la orice farama de lumina si ii poti folosi rar ca ochelari de soare cu full effect. Daca nu vrei sa investesti in doua perechi, apasa pe butonul clip-on pentru o solutie 2 in 1.    

Ochelari de soare cu prescriptie

Ochelarii clip-on sunt, practic, ochelari de soare cu prescriptie. Ramele lor sunt ca ale oricaror alti ochelari de vedere – poti pune pe ele lentile cu toate combinatiile de dioptrii posibile. Ele au insa un mare plus: sunt fabricate in asa fel incat sa prinzi de ele „clip”-uri, niste cadre foarte fine cu lentile colorate & polarizate care se ataseaza de rama prin doi magneti, fix peste lentilele de vedere. 

Astfel, ochelarii tai se transforma din unii de vedere in unii de soare cu dioptrii cat ai zice „radiații UV”. De aceea ii si numim „ochelari cu dubla personalitate”: una dintre ele corecteaza viciile de refractie, cealalta tine la distanta radiatiile ultraviolete si nu lasa vreun indiciu cum ca n-ar fi niste ochelari de soare obisnuiti.  

Ochelari de soare cu prescriptie

Tranzitia se face in cateva secunde si e perfecta pentru persoanele care schimba frecvent interiorul cu exteriorul, pentru sportivi sau oameni care-si petrec timpul in medii cu fluctuatii dese de lumina. La noi gasesti o varianta usoara si rezistenta, din ultem (plasticul din care se construiesc componentele pentru avioane), in caz ca vrei sa-ti calaresti nasul cu ceva fin.

Tine minte insa: nu poti pune clip-uri pe orice tip de rama, doar pe cele special concepute pentru asa ceva.

Sa ne privim cu bine! 

Lasă un răspuns