Schimb sau returnez

Politica de schimb si retur

Politica de schimb și  retur al ochelarilor cumpărați prin intermediul clip-on.ro

Consumatorul are dreptul de a returna ramele de ochelari cu lentile fără prescripție (dioptrii) achiziționate din magazinul online clip-on.ro, reprezentat de BARI LUYS SRL.

 

Misiunea noastră este aceea de vă furniza servicii la standarde de înaltă calitate și ceva în plus, fără a ne abate însă de la principiul bunului simț.

Astfel, Consumatorul poate solicita schimbul sau returul și rambursarea contravalorii ramelor de ochelari cu lentile fără prescripție (dioptrii) achiziționate  fără a invoca un motiv în termen de 14 zile calendaristice, numai în scris la adresa de e-mail: living@clip-on.ro sau prin Fan Courier  la adresa societății, BARI LUYS SRL: București, Strada Dr. Iacob Felix, Nr. 99, Bloc 18, parter, Sector 1, cod poștal  011036 și poate returna produsul (produsele) în termen de 14 zile, numai dacă  este in condiții perfecte, accesoriile și consumabilele aferente, adică acestea să nu prezinte sub nicio formă semne de uzura. Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor, astfel produsul nu mai poate fi vândut ca și nou. Vă vom transmite, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere în maximum 2 zile calendaristice.

Cheltuielile de transport, atât pentru schimb cât si pentru retur, vor fi suportate de Consumator.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele, pentru a ne asigura ca acestea sunt in condiții perfecte, accesoriile si consumabilele aferente, adică acestea să nu prezinte sub nici o formă semne de uzura, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor. Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, BARY LUYS S.R.L va reexpedia produsul, pe cheltuiala clientului, fără a returna plata.

Rambursarea contravalorii sumei comenzii returnate se va realiza in maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor. Consumatorul trebuie să precizeze în scris contul bancar în care dorește să primească contravaloarea returului.

Schimbul cu un alt produs similar se va realiza in limita stocului disponibil.

Numai în anumite situații, care depind numai de decizia BARY LUYS S.R.L, se acceptă returnarea ramelor de ochelari fără lentile cu prescripție dacă acestea au fost folosite o singură dată sau prezintă mici urme de uzură. În astfel de cazuri BARY LUYS S.R.L va face o analiză asupra produsului si va stabili valoarea care trebuie returnată Consumatorului. Această valoare va fi returnată ca și valoare compensatorie la o altă comandă depusă pe  website-up clip-on.ro .

 

Acest drept NU poate fi invocat în cazul următoarelor produse, conform legii*:

Ochelarilor cu lentile de vedere cu prescripție medicala (cu dioptrii)  montate deoarece acestea sunt executate după specificațiile consumatorului, conform copiei prescripției medicale anexate si reprezintă produse individualizate, unice.

Comanda ochelarilor cu prescripție se realizează pe baza prescripției medicale întocmite de medicul specialist oftalmolog, completând online în pagina de comandă formularul tipizat din zona „Alege lentile”. Vă sfătuim să consultați medicul oftalmolog pentru un consult complet cât mai curând înainte de a plasa comanda. Ultimul consult nu trebuie sa fie mai vechi de 6 luni.

BARI LUYS S.R.L. prin clip-on.ro nu își asuma răspunderea pentru completarea greșita a formularului online cu date de prescripție eronate care nu sunt in conformitatea cu copia prescripției medicale anexată prin operațiunea de răsfoire sau up-load (format Word, PDF sau JPEG) in câmpul dedicat, parafată si semnată de un specialist oftalmolog cu drept de libera practică, avizat de Ministerul Sănătății (cod parafa lizibil).

De asemenea, este responsabilitatea exclusivă a Consumatorului validarea unei comenzi de lentile cu prescripție fără a anexa copia prescripției medicale prin prin operațiunea de răsfoire sau up-load (format Word, PDF sau JPEG) in câmpul dedicat , parafată si semnată de un specialist oftalmolog cu drept de liberă practică, avizat de Ministerul Sănătății (cod parafa lizibil).

Cu toate acestea, numai în anumite situații, care depind numai de decizia BARI LUYS S.R.L, lentilele ochelarilor de vedere pot fi înlocuite în schimbul unei taxe suplimentare în valoare de minimum 150 lei per lentila, și în funcție de valoarea tipului de lentile preferate.

*Pentru mai multe detalii va rugam sa consultați Ordonanța de urgență nr. 34/2014 din 04/06/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative disponibilă mai jos:

http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf

Model solicitare retragere

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriți să vă retrageți din contract.

Către BARI LUYS SRL,

Adresa poștală: București, Strada Avionului, Nr. 52-70, Bloc H, Ap.31, Sector 1, cod poștal 014336

E-mail: living@clip-on.ro

Număr telefon: (+40) 746098091

Vă informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul, comandă numărul ………….. achiziționat din magazinul online clip-on.ro, referitoare la vânzarea ramelor de ochelari cu lentile fără prescripție (dioptrii), model ………. .

Comandate la data ………… /primite la data de ……….. .

Declar pe propria răspundere că sunt informat în legătura cu prevederile legale în calitatea de consumator, stipulate in Ordonanța de urgență nr.34/2014 din 04/06/2014 iar datele cu caracter personal prezentate mai jos sunt veridice si sunt asociate cu contractul la distanță din care doresc sa mă retrag.

  – Numele consumatorului ………………………………… .

 – Adresa consumatorului ………………………………….. .

Clip-on living! La bună vedere 🙂

Echipa BARI LUYS