Intrebari cu raspuns

Tu! Nimeni altcineva nu se pricepe mai bine ca tine.

Pai, vizita la medicul oftalmolog este obligatorie. O prescriptie recenta (de cel mult 6 luni) este primul pas catre perechea de ochelari potrivita. In al doilea rand, e musai sa stiu ce forma si dimensiune de rama mi se potrivesc. Daca nu stiu, am doua variante: fie ma duc si probez intr-o optica, fie verific o rama veche care imi vine bine.

Stii vorba, „trebuie sa ai grija… ca de ochii din cap” – aici chiar e vorba de ei! Viciile de refractie pot evolua mai repede sau mai lent si depind de numeroase variabile. Un control recent le arata ochilor ca ii tratezi bine.

Pentru ca imi voi lua niste ochelari de calitate, voi experimenta un serviciu premium, cu un cost sub pretul opticilor clasice.

Ultem-ul este cool pentru ca este usor si rezistent. Este un plastic din categoria premium, hipoalergen si extrem de flexibil. Un fapt interesant: o parte din cockpit-urile din avion este fabricat din Ultem!

O lentila de calitate, practic, te face sa uiti ca porti ochelari. Noi am ales colaborarea exclusiva cu MR Lenses, producator japonez de talie mondiala. Lentilele marca Lensys sunt usoare si foarte subtiri, care utilizeaza tehnici de productie high-end, precum „aspheric grinding”, dar si filtre avansate pentru lumina albastra.

Exemplu: 50/19-145. Unitatea de masura se exprima in mm: 50 – lungimea fiecarei lentile; 19 – distanta dintre lentile, adica dimensiunea puntii care le uneste; 145 – lungimea fiecarui brat. De obicei aceste informatii sunt imprimate pe unul dintre bratele ramei.