Ochelari de soare cu prescriptie

Ai ajuns in urmatorul scenariu: e vara, soarele se ia constant de ochii tai (care vad mai prost decat acum doi ani) si te-ai decis sa-ti schimbi ochelarii cu dioptrii. Vrei, evident, si protectie solara, asa ca gandul iti aluneca spre ochelari de vedere cu lentile colorate sau heliomate. 

Asta inseamna insa ca o sa ai nevoie si de unii de rezerva, doar de vedere; nu poți umbla peste tot cu ochelarii de soare, fie ei cu dioptrii, iar cei cu lentile heliomate pot deveni enervanti: se inchid cate putin la orice farama de lumina si ii poti folosi rar ca ochelari de soare cu full effect. Daca nu vrei sa investesti in doua perechi, apasa pe butonul clip-on pentru o solutie 2 in 1.    

Ochelarii clip-on sunt, practic, ochelari de soare cu prescriptie. Ramele lor sunt ca ale oricaror alti ochelari de vedere – poti pune pe ele lentile cu toate combinatiile de dioptrii posibile. Ele au insa un mare plus: sunt fabricate in asa fel incat sa prinzi de ele „clip”-uri, niste cadre foarte fine cu lentile colorate & polarizate care se ataseaza de rama prin doi magneti, fix peste lentilele de vedere. 

Astfel, ochelarii tai se transforma din unii de vedere in unii de soare cu dioptrii cat ai zice „radiații UV”. De aceea ii si numim „ochelari cu dubla personalitate”: una dintre ele corecteaza viciile de refractie, cealalta tine la distanta radiatiile ultraviolete si nu lasa vreun indiciu cum ca n-ar fi niste ochelari de soare obisnuiti.  

Tranzitia se face in cateva secunde si e perfecta pentru persoanele care schimba frecvent interiorul cu exteriorul, pentru sportivi sau oameni care-si petrec timpul in medii cu fluctuatii dese de lumina. La noi gasesti o varianta usoara si rezistenta, din ultem (plasticul din care se construiesc componentele pentru avioane), in caz ca vrei sa-ti calaresti nasul cu ceva fin.

Tine minte insa: nu poti pune clip-uri pe orice tip de rama, doar pe cele special concepute pentru asa ceva.

Sa ne privim cu bine! 

Resuscitam ochelari

 

De fapt, ce cumpărați de la noi sunt greșelile noastre și ale clienților noștri, de care ne-am speriat tare și am zis să nu le mai facem evăr.
Bineînțeles,  ca orice trainer/coach/yoga master/guru, care abia și-a revenit din vai mama lui, am zis să facem un bănuț cinstit din asta, ajutîndu-i și pe alții.
De 20 de ani facem reparații de tot felul!

Nu s-a născut fund care să strice ochelarii într-un mod ireparabil.
În cel mai rău caz vă faceți alții noi.

Ne uitam in ochii tai de prima data

Uneori clienții vin cu „dosarul” la ei. Au în el toate analizele, radiografiile și vreo trei rețete.

Dragilor, ca să nu perpetuăm vreo eroare, noi nu pornim de la vechea prescripție sau vechii ochelari, ne raportăm decizia la starea actuală a vederii voastre, pentru că trecutul e în spate și nu mai poate fi schimbat, vorba renumitului optometrist Thomas Shelby.

Bineînțeles că la finalul consultației verificăm ochelarii vechi și istoricul, dar la final, pă profesionalism așea.

 

Join the tribe #vezibinele 1+1

Photo by Helen H. Richardson via Getty Images

1 + 1 = more

Cind spunem 1+1 ne gindim la familie si prieteni, adica la tribul tau.

Sau la un virstnic care realizeaza ca nu are doua perechi de ochi, unii de aproape si altii de distanta,  si se pune pe primul loc, macar o data la 4 ani (statistic, așa vin românii să își schimbe ochelarii).

Ne gindim ca vin impreuna, ca ajuta cumva bugetul familiei, ca nu isi mai amana lumea sanatatea…

Nu stiu daca facem tot ce putem, nu cred, se pot face multe, dar cu capetele noastre, acum ne-am gindit la promotia aceasta. Profită de ea, chiar e bine pentru tine!

P.S. join the tribe @optiela si incercam sa gasim varianta cea mai buna sa #vezibinele